Občania nahlásili už vyše 5500 podozrivých pokladničných blokov

16.03.2014 Bratislava

Bratislava 16. marca (TASR) – Finančná správa (FS) Slovenskej republiky dostala doteraz vyše 5500 podnetov na podozrivé bločky z registračných pokladníc v obchodoch a iných prevádzkach.

Elektronickú schránku pod názvom pokladnica spustila pred rokom. Počet podaní vzrástol najmä potom, čo Ministerstvo financií (MF) SR odštartovalo Národnú bločkovú lotériu (NBL).

"Od začiatku spustenia Národnej bločkovej lotérie do septembra 2013 sme dostali len asi 300 podnetov," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. "Potom ich počet enormne narástol, do polovice marca tohto roka o ďalších vyše 5200 podnetov."

Projekt nahlasovania nepoctivých podnikateľov pokračuje. Finančná správa preto vyzýva občanov, aby aj naďalej posielali svoje podnety elektronicky na adresu: pokladnica@financnasprava.sk.

"Podozrivý pokladničný blok odporúčame naskenovať a poslať e-mailom. Ten, kto blok vôbec nedostane, mal by nahlásiť presnú adresu prevádzky, čas a dátum nákupu a nechať na seba kontakt pre prípad, že údaje bude potrebné spresniť," upozornila Macíková.

Podnety môžu ľudia zasielať aj poštou na adresu Finančného riaditeľstva (Mierová 23, Bratislava 815 11), na obálke stačí uviesť heslo - pokladnica. Macíková ubezpečila, že každý, kto na neserióznych podnikateľov upozorní, zostane v anonymite. Pripomenula tiež, aké má mať každý blok náležitosti. "Obsahovať musí daňový kód pokladnice (DKP), číslo pokladničného bločka a musí mať logo MF."
 

Vyberte región